Operacione në Mosulit, Peshmergët marrin nën kontroll tre fshatra

Forcat Peshmerga kanë marrë nën kontroll 3 fshatra që ndodhen pranë qytezës Bashika në verilindje të Mosulit, qytet i cili është nën kontrollin DEASH në Irak.

Njësitë e Forcave Speciale të IKBY-së (Zeravani), pas fronteve në Bashika dhe Naweran që ndodhen në verilindje të Mosulit, janë afër të bashkohen në të njëjtën pikë.

Kurdët iranian në front për të mbështetur Peshmergët

Zëvendëskryetari i Partisë së Lirisë së Kurdistanit, e cila është opozitë në Iran dhe me Peshmergët burra dhe gra kanë ardhur në frontin Naweran.

Me operacionin i cili nisi në orët e para të mëngjesit, synohet që qyteza Bashika që ndodhet 20 kilometra larg qendrës së Mosulit të mirret nga DEASH-i.

DEASH më shumë se 2 vite e gjysëm ka nën kontroll qytezën ku shumica e popullsisë janë të krishterë dhe jezidë.

Edhe ushtarët turq janë në atë rajon

Ushtarët turq që nga viti i kaluar janë të vendosur në rajonin Bashika për t’i trajnuar anëtarët e Gardës Nineva e cila përbëhet nga luftëtarët nga Mosuli. Mes rajonit ku konfliktet janë më intensive dhe kampi ka vetëm disa kilometra.