Pirja e vetëm një pije me sheqer në ditë rrit rrezikun e vdekjes nga sëmundjet e zemrës deri në 31%

Konsumimi i qoftë edhe një pijem e sheqer në ditë e rritë rrezikun për sëmundje vdekjeprurëse të zemrës, e madje edhe kancer, thonë hulumtimet e fundit të Harvardit.

Sipas këtij studimi të publikuar së fundmi, konsumimi i një apo dy kanaçe me pije të gazuar, pije energjike apo të pije të sheqerosur brenda një dite e rritë për më shumë se 30 përqund rrezikun nga sëmundjet e zemrës.

Përdorimi i tyre poashtu shton rrezikun nga sëmundje vdekjeprurëse të parakohshe, të tilla si sëmundjet malinje.

 Studimi thotë se përsonat që përdorin rregullisht pije të gazuara, pije energjike dhe pije të sheqerosura janë për pesë herë më të rrezikuar nga këto sëmundje sesa ata që nuk i konsumojnë ato. (Mesazhi)