Plani për miratimin e Demarkacionit në Kuvend, deri më 27 tetor

Qeveria e Kosovës po synon që Marrëveshja për Demarkacionin e Kufirit me Malin e Zi të kalojë në Parlament prej datës 25-27 tetor 2016, përkatësisht gjatë dy javëve të ardhshme, në mënyrë që të arrihen afatet e nevojshme për liberalizimin e vizave me Bashkimin Evropian gjatë këtij viti.

Në të kundërtën heqja e vizave me BE-në shtyhet për vitin tjetër, shkruan “Zëri”.

Gazeta ka arritur ta sigurojë një dokument të përgatitur nga Ministria e Punëve të Jashtme (MPJ) e Kosovës, të cilin ditë më parë ministri Hoxhaj ua ka shpërndarë deputetëve dhe institucioneve relevante të vendit.

Sipas këtij dokumenti, procedurat për finalizimin e procesit për liberalizimin e vizave janë si në vijim: Në seancën e parë plenare në Parlamentin Evropian duhet të aprovohet mandati për negocim në trialog.