Protestojnë mësimdhënësit

Sindikata e Bashkuara e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës sot mban protestë me kërkesë korrigjimin e Ligjit për Paga.

Punëtorët e sistemit arsimor do të shprehin pakënaqësitë e tyre lidhur me radhitjen tepër të ulët dhe jo meritore në ranglisten e Ligjit për paga.

Marshi nis në orën 11:30, nga sheshi “Zahir Pajaziti” deri te ndërtesa e Qeverisë.

Në përkrahje të protestës ka dal edhe BSPK, madje kanë përkrahur edhe cilido hap të ardhshëm që do ta ndërmerr SBASHK-u lidhur me zgjidhjen e kërkesave të punëtoreve të arsimit, ngase sistemi arsimor është shtylla kyçe e vendit dhe qeveria jonë duhet ta trajtojë në menynë sa më meritore.

BSPK i përkrahë veprimet sindikale të SBASHK-ut, rreth pakënaqësive që i kanë shprehur lidhur me Ligjin për pagat dhe kërkon nga Qeveria të ndërmerr masa që sa më shpejtë t’i përmirësojë këto lëshime duke bërë plotësim/ndryshimet me kërkesat e dala nga SBASHK-u.