Pse duhet të vraponi çdo ditë

Nëse ju vraponi çdo ditë, padyshim që do të vini re disa ndryshime pozitive në trupin tuaj.

Ja 9 arsye bindëse pse duhet ta bëni vrapin pjesë të rutinës tuaj:

1- Vrapi ju forcon zemrës, rrit numrin e kapilarëve dhe qelizave të kuqe në trup.

2- Rrit kapacitetin e muskujve për të përdorur oksigjenin.

3- Çliron stresin

4- Çliron hormone endorfina, ndryshe hormone” të lumturisë”

5- Rrit aktivitetin mendor

6- Forcon sistemin imunitar dhe rrit hemoglobinën në gjak

7- Të qetëson, ul ndjesitë e urisë dhe ndihmon për të patur një gjumë më të mirë

8- Rigjeneron qelizat e mëlçisë

9- Parandalon osteoporozën te të moshuarit