Pushtim i përkthyer në shifra: 1 milion palestinez të arrestuar nga viti…

Izraeli ka arrestuar rreth 1 milion palestinezë që nga viti 1967 dhe 5,700 prej tyre janë të mbyllur aktualisht në burgjet izraelite, tha të djelën një deklaratë e përbashkët nga tre organizata palestineze.

Sipas tyre, Izraeli mbajti 1.600 palestinezë, përfshirë 250 fëmijë, në tremujorin e parë të vitit 2019, raporton Daily Sabah.

Shtatëqind e atyre që aktualisht janë në paraburgim vuajnë nga sëmundje të ndryshme, duke përfshirë 30 që kanë kancer, deklaroi deklarata. Ai tha gjithashtu se 570 prej të burgosurve të tanishëm janë dënuar me jetë.

Që nga viti 1967, 221 palestinezë kanë vdekur në burgjet izraelite, duke përfshirë të burgosurit që u torturuan me vdekje ose qëlluan me vdekje nga rojet, thuhet në deklaratë.

Ushtria izraelite kryen arrestime të shpeshta në të gjithë Bregun Perëndimor – duke përfshirë edhe në Jerusalemin e pushtuar Lindor – me pretekstin e gjetjes së “të kërkuarve”. /Mesazhi/