Ringjallet Abarth 1000 SP: Ka 240 kuaj/fuqi dhe motor të Alfa Romeos

Inxhinierët e Alfa Romeos i dhanë lavdinë veturës legjendare të vitit 1960 Abarth 1000 SP. Dizajn retro, ky koncept i lehtë me dy vende mundësohet nga një motor Alfa Romeo 4C.

Abarth 1000 SP (Sport Prototipo) është një homazh për një veturë të prezantuar 55 vjet më parë që fitoi 500 km Nürburgring në vitin 1966.

Ajo u krijua kryesisht për të dy garat e rezistencës dhe ato në mal, por ishte e suksesshme në shumë disiplina garash, raporton carbuzz.

Koncepti në stilin retro të formës është një veturë sportive e mesme, është pak më e madhe se origjinali, por gjithsesi ruan elementët e njohur të dizajnit nga e kaluara.

Trupi i lehtë, shkathtësia dhe aerodinamika ishin thelbësore në zhvillimin. Pra, shasia është bërë nga karboni dhe alumini, pjesa e pasme është McPherson, dhe motori është një katër cilindër 1.7 turbo me 240 kuaj/fuqi që dihet nga autostrada Alfa Romeo 4C.

Alfa Romeo thotë se Abarth 1000 SP është një homazh i qartë ndaj paraardhësit të tij, me sipërfaqe të buta dhe parakolpë të rrumbullakosur që theksojnë veçanërisht pozicionin e rrotave dhe motori vendoset në qendër.

Nuk dihet ende nëse 1000 SP së shpejti do të shihet në pistat e garave, por kompania thotë se patjetër do të shfaqet në ekspozitat e veturave ekskluzive të modës së vjetër dhe retro në vjeshtë.