Rishfaqe “Balena Blu”, dy vajza te reja kercejne nga kati i 10-te

Dy vajza të reja- motra nga Rusia kanë gjetur vdekjen në mënyrë tragjike pasi janë hedhur nga kati i dhjetë. Policia po dyshon se vetëvrasja e tyre ka të bëjë me lojën e rrezikshme onine “Balena Blu”.

Maria Vinogradova, 12 vjeçare, dhe motra e saj Anastasia Svetozarova, 15 vjeçare, u gjetën të vdekura në një trotuar me dëborë nën banesën e tyre në Izhevsk.

Ato besohet të kenë kërcyer nga terasa e katit të dhjetë. Maria edhe më parë ishte e njohur si person ‘i mërzitur dhe i dëshpëruar

Qindra fëmijë dhe adoleshentë rusë kanë vdekur nga loja e rrezikshme ruse në internet, e cila gjeti përhapje edhe në vende të ndryshme, përfshirë në Shqipëri.

Balena Blu dhe grupe të tjera të ngjashme në internet përpiqen të shënjestrojnë të rinjtë në depresion, duke i cuar ata deri te vetëvrasja. /MESAZHI/