Ballina Lajmet Rajon dhe Botë Rusia dhe Gjermania drejt ndërtimit të një hekurudhe të re

Rusia dhe Gjermania drejt ndërtimit të një hekurudhe të re

Rusia dhe Gjermania kanë rënë dakord të lidhin me linjë hekurudhore Berlinin me Shën Petersburgun, i konsideruar shpesh si kryeqyteti verior i Rusisë.

Treni do të shkojë nga Gjermania në qytetin rus të Kaliningradit dhe pastaj në Shën Petersburg.

Aktualisht nuk ka hekurudhë të drejtpërdrejtë midis Shën Petersburgut dhe Berlinit. Pasagjerët duhet të bëjnë rreth 32 orë rrugë për të shkuar tek destinacionet në fjalë dhe duhen ndryshuar trenat dy herë.

Hekurudha e re gjithashtu do të zvogëlojë kohën e udhëtimit në mes të Shën Petersburgut dhe Kaliningradit në pothuajse gjysmën e kohës.

Vendet nuk kanë dhënë asnjë informacion në lidhje me datën e fillimit të punës për ndërtimin e hekurudhës.