Shërbimi i varrimit të Abu Akleh përfundon

Familja, miqtë dhe të pranishmit, disa që nuk e kishin takuar kurrë personalisht, u mblodhën në Katedralen e qytetit  për funeralin e Abu Akleh.

Këmbanat ranë ndërsa të pranishmit ecën nga kisha për në varrezat protestante të malit Sion, ku do të varrosej Abu Akleh.

Më parë, forcat izraelite rrahën të pranishmit, përfshirë ata që mbanin arkivolin e Abu Akleh, pranë Spitalit Francez St Louis, gati duke i detyruar ata të lëshonin arkivolin.