Shkaku i mbishkrimit myslimanët nisin peticion online kundër kësaj atleteje (FOTO)

Myslimanët janë zemëruar dhe kërkojnë nga kompania e njohur Nike që të ndryshojë logon e një lloj atleteje, sepse ajo duket sikur është shkruar Allah në arabisht.

Saiqa Noreen nisi një peticion për të tërhequr këpucën Air Max 270 dhe ka akuzuar gjigantin e sportit për ‘blasfemi’.

Peticioni, i cili ka fituar më shumë se 6,000 nënshkrime në orët e para, akuzon Nike se ka lejuar që emri i Zotit të “shkelet dhe të ndodhet me baltë dhe ndyrësi”.

Dizajni përmban fjalët Air Max që shkruhen në një gërshet me porosi, të bashkuar në pjesën e vetme të këpucëve, e cila u prodhua vitin e kaluar.

Këpuca konsiderohet e ndotur sepse prek tokën dhe lidhet me këmbën, pjesa më e ulët e trupit.

“Është e egër dhe e tmerrshme që Nike të lejojë emrin e Zotit në një këpucë. Kjo është mungesë respekti dhe jashtëzakonisht fyese ndaj myslimanëve dhe fyerje ndaj Islamit”, tha zonja Noreen.