Si ta largoni me sukses një fëmijë nga pelenat

Me ardhjen e kohës së mirë dhe të ngrohtë vjen edhe rradha e heqjes së pelenave.

Që kjo të bëhet më lehtë, duhet filluar kur fëmija është i gatshëm edhe atë duke bërë zbavitëse.

Por si ta dimë se fëmija është gati për këtë veprim është çështja që i mundon të gjithë prindërit.

Në fakt duhet dëgjuar dhe vëzhguar fëmijën dhe ai jep vetë shenja se ka ardhur koha.

Zakonisht mes muajve 18 dhe 24 fëmijët fillojnë të flasin: “Çiçi; kaka; bë çiçin; jo pelena; pelenë të re; lagur …”

Gjithashtu fillon ti imitojë të rriturit gjatë kryerjes së nevojës. Shumë pediatër këshillojnë që fëmija ta shikojë prindin e seksit të njejtë se si e kryen nevojën, sepse kështu mëson më së miri.

Mirëpo, ta vendosësh fëmijën në oturak dhe të kryej nevojën si nëna apo babai nuk është diçka që e motivon.

Fëmija duhet të zbavitet mirë që largimi i pelenave të bëhet me sukses dhe pa stres./Mesazhi/