Si të kujdeseni për veten tuaj pas abortit

Pavarësisht nëse një grua zgjedh një procedurë kirurgjikale për abort ose përmes pilulave, duhet të keni disa komplikime.

Shumë gra besojnë se kur procedura e abortit kirurgjikal kryhet nga një profesionist mjekësor, nuk ka komplikime, por kjo mund të mos jetë plotësisht e vërtetë shkruan parenting.firstcry, transmeton GazetaShneta.

Një abort mund të ketë efekte të rënda anësore nga stresi mendor deri në dhimbje fizike në trupin e një gruaje. Prandaj, kujdesi i duhur për veten është i rëndësishëm për tu rikuperuar pas abortit.

Këshilla për t’u kujdesur për veten tuaj pas abortit

Nëse kohët e fundit keni kryer një abort, trupi juaj do të pësojë shumë ndryshime. Për tu rikuperuar shpejt, kujdesi pas abortit është i nevojshëm. Këtu janë disa këshilla që do t’ju ndihmojnë të rikuperoheni më shpejt.

-Meqenëse shumë gjak humbet gjatë një aborti, shpejt të vini në një dietë të pasur me lëndë ushqyese mund të ndihmojë. Pas një aborti, duhet të pini edhe 8-9 gota ujë çdo ditë dhe konsumimin e proteinave dhe vitaminave tuaja.

-Mund të pësoni ngërçe të rëndë nëse aborti ka ndodhur pas 12 ose më shumë javësh të shtatëzanisë. Edhe mitra juaj do të përpiqet të kthehet në pozicionin e saj normal, gjë që përsëri mund të çojë në dhimbje barku. Nëse keni dhimbje barku ose dhimbje të forta, mund të përdorni një jastëk ngrohjeje. Një jastëk ngrohje do t’ju lehtësojë dhimbjen dhe do t’ju ofrojë lehtësim.

-Pasi të bëni një abort, do t’ju duhet të pushoni. Ju nuk mund të ktheheni përsëri në punë siç keni bërë më parë. Trupit tuaj do t’ju duhet pak kohë për tu rikuperuar dhe për këtë i duhet pushim.

Pra, nëse është e mundur, qëndroni në shtëpi për një javë ose dy dhe pushoni. Bëni gjumë të mjaftueshëm dhe hani ushqime të shëndetshme – këto do t’ju ndihmojnë të shëroheni shpejt!/GazetaShneta/