Si vijnë bananet në tavolinat tona? Videoja tregon rrugën e gjatë…

Vjelja e bananeve është proces tejet i gjatë dhe i kujdesshëm, ndërsa fruti tejet i preferuar merr një rrugë të gjatë derisa vie në tavolinat tona.

Vjelja e tyre fillon me kontrollimin e piqjes nga ekspertët e bananeve, dhe vazhdon me kontrollimin e lëkurës së tyre.

Më pas ato vendosen nëpër kabllo sistemike ku më pas shkojnë në qendër për tu pastruar, konserbuar dhe më pas paketuar. Ato më pas “vulosen” me vulen e kontrollit të kualitetit. Nëse bananet nuk kanë kaluar cilësinë e pritshme, ato shndërrohen në pleh. Shiheni videon dhe kuptoni si bëhet ky proces i gjatë. /MESAZHI/