Spanja miraton vaksinimin për 5-11-vjeçarët

Vaksinimi i fëmijëve nga 5 deri në 11 vjeç kundër Covid-19 është miratuar nga një komision rregullator në Spanjë, njoftoi Ministria spanjolle e Shëndetësisë.

Kjo i hap rrugën Spanjës për të rritur më tej shkallën e vaksinimit, që tashmë është pak më pak se 90 për qind e të gjithë njerëzve të moshës 12 vjeç e lart, e cila është e lartë edhe për standardet evropiane.

Në nëntor, Agjencia Evropiane e Barnave miratoi përdorimin e vaksinës Pfizer/Biontech për fëmijët e moshës mbi 5 vjeç.

Rreth tre milionë fëmijë kanë të drejtë për vaksinim.

Pavarësisht shkallës së lartë të vaksinimit, incidenca shtatëditore e Spanjës është aktualisht në rritje.

Megjithatë, niveli i ulët i tij i vitit 2021 prej rreth 18 rastesh për 100 000 njerëz nuk është veçse një kujtim i largët dhe aktualisht është duke u rrotulluar rreth 139.

Të martën, Spitali Rajonal Universitar i Malagës njoftoi se rreth 68 staf mjekësor rezultuan pozitivë për koronavirusin pas një darke të Krishtlindjeve në spital më 1 dhjetor.

Të gjithë të pranishmit thuhet se kanë bërë paraprakisht testet e antigjenit, të cilat të gjitha dolën negative.

Ata që morën pjesë në këtë ngjarje tani kanë kaluar në një karantinë 10-ditore. /atsh