Stresi ndikon në ndërtimin e dhjamit ne trup

Në qoftë se jeni të stresuar është mirë që të evitoni ushqimin.Psikologja dhe nutricistja Jayta Szpitalak ka thënë që studimet e fundit kanë treguar që stresi ndikon në ndërtimin e dhjamit ne trup, veçanërisht në zonën përreth stomakut.

“Kortizoli nxitë një rritje të glukozës nga indet tuaja dhe trupi përgjigjet kësaj me rritje të insulinës, që përgjatë kohës kontribuon në krijimin e rezistencës ndaj insulinës. Përderisa kjo ndodh kortizoli i jep sinjale trupit që të ruaj dhjam” ka thënë Szpitalak.

Sipas saj është e rëndësishme që të marrim shtuar ushqimin, dhe t’i kushtojmë rëndësi disponimit tonë para se të ushqehemi.Është esenciale që të dallojmë urinë nga mërzia./Mesazhi/