Talibanët shkëmbejnë pengjet amerikane në këmbim të komandantëve

Talibanët kanë liruar dy pengje në këmbim të tre komandateve të tyre te burgosur, thonë burimet talebane.

Amerikanet Kevin King dhe Timothy Weeks, pedagogë në Universitetin Amerikan të Afganistanit, u lanë të lirë të martën, tre vjet pasi u rrëmbyen në Kabul.

Tre militantët mbërritën në Katar nga Afganistani si pjesë e shkëmbimit.

Presidenti afgan Ashraf Ghani tha se vendimi për lirimin me kusht të të burgosurve ishte “një gjest i ashpër, por i rëndësishëm” por mbi të gjitha, një “gjest humanitar”.

Javën e kaluar, autoritetet afgane zbuluan se ishte arritur një marrëveshje në përpjekje për të rifilluar bisedimet e paqes me talebanët.