Thaçi nervozon Vuçiqin në Munih, ia përmend spastrimin etnik gjatë luftës në Kosovë

Gjatë debatit të organizuar në Munih nga ish-ambasadori gjerman, Wolfgang Ichinger, ku në panel ishin presidenti i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, ai serb Aleksander Vuçiq, e eruokomisioneri Johanes Hahn, ka pasur edhe disa momente tensioni.

I nervozuar dukej presidenti i Serbisë, Aleksander Vuçiq, pasi Thaçi, qysh në fillim të debatit ia përmendi spastrimin etnik që ka bërë shteti i Sllobodan Millosheviqit gjatë luftës së fundit në Kosovë ndaj civilëve të pafajshëm.

Në momentin që po flitej për marrëveshjen e Brukselit, Vuçiq ia përmendte Thaçit faktin që Republika e Kosovës nuk e ka përmbushur njërën prej pikave të kësaj marrëveshje, që është themelimi i Asociacionit të Komunave Serbe.

Thaçi në debat tha se ai asociacion do të themelohet vetëm nëse është në përputhje me Kushtetutën e Republikës së Kosovës, e ky fakt e ka nervozuar Vuçiqin, duke thënë se nuk i intereson fare për Kushtetutën e Republikës së Kosovës, pasi Serbia nuk e njeh Kosovën si shtet.

E pas këtij momenti, Vuçiq me nerva i ka dhënë Thaçit marrëveshjen e Brukselit që kishte në dorë, duke i thënë që ta lexonte.

“Merre e lexoje, më trego se cilën nga pikat e keni përmbushur. Nuk është në gjuhën serbe, mos u frikëso. Është në gjuhën angleze”, ka thënë Vuçiq.

Megjithatë Thaçi nuk e ka marrë fare mundin për t’u marrë me atë dokumente dhe ka vazhduar të flas.