Trump kërcënon të tërheqë SHBA nga Organizata Botërore e Tregtisë

Presidenti i SHBA, Donald Trump ka kërcënuar se do të tërheqë SHBA nga Organizata Botërore e Tregtisë nëse ky organizëm nuk arrin të ndryshojë mënyrën se si e trajton Amerikën.

“Nëse nuk formohet, unë do të tërhiqesha nga OBT-ja”, tha Trump në një intervistë për Bloomberg News.

Por Trump, i cili ka shtyrë politikat proteksioniste, thotë se SHBA është trajtuar padrejtësisht.

Ai tha të enjten se marrëveshja e vitit 1994 për të themeluar OBT “ishte marrëveshja e vetme më e keqe tregtare ndonjëherë e bërë”, megjithëse ai pranoi se SHBA kishte fituar disa gjykime vitin e kaluar.

Paralajmërimi i tij për një tërheqje të mundshme të SHBA nga organizata nxjerr në pah konfliktin midis politikave tregtare të presidentit dhe sistemit të tregtisë së hapur që mbikqyr OBT.

OBT u krijua për të siguruar rregulla për tregtinë globale dhe për të zgjidhur mosmarrëveshjet midis vendeve./Ora News.