UNICEF thirrje për ndërprerjen e menjëhershme të dhunës në Halep

Përfaqësuesja e Fondit të Kombeve të Bashkuara për Fëmijë (UNICEF) përgjegjëse për Sirinë, Hanaa Singer, ka bërë thirrje për ndërprerje të menjëhershme të dhunës e cila ka përfshirë veriun e Halepit, duke shtuar se UNICEF-i është në gjendje të gatishmërisë për ofrimin e ndihmës humanitare, raporton Anadolu Agency (AA).

Singer tha se kushtet në Halepin e rrethuar janë “më shumë se të tmerrshme”, me spitale të rrënuara, me mungesë të mjekëve dhe me mbi 100 fëmijë të vrarë nga 10 shtatori, prej kurë filluan bombardimet ajrore.