Vuçiq flet për korrigjimin e kufijve

Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq ka thënë se ai është ende i gatshëm për të biseduar me përfaqësuesit e shqiptarëve të Kosovës në zgjidhjen e problemit të Kosovës, por sipas tij, shanset për një rezultat pozitiv janë më të vogla se më parë.

I pyetur nga gazetarët se çfarë do të thotë në mënyrë të veçantë kur ai propozoi korrigjimin e kufijve dhe nëse kjo do të thotë se Serbia do të mbajë veriun e Kosovës, dhe Kosova merr tri komunat në jug të Serbisë, Vuçiq tha se ai donte për të vendosur kufirin midis serbëve dhe shqiptarëve, të cilat “tash për tash askush nuk e di se ku janë”, pasi që është ndryshe nga ajo që mendojnë Rusia, SHBA, Kina, Gjermania, serbët dhe shqiptarët.

“Askush në botë nuk e di se ku kufijtë dhe kam menduar se ishte e rëndësishme për të ardhmen, ta dimë këtë, që të kemi paqe dhe stabilitet me shqiptarët për 100 apo 200 vitet e ardhshme. Nuk arrita, pasi qytetarët besojnë se është më mirë se që ne nuk jemi as në qiell, as në tokë. Mendoj se kjo është e gabuar, por është detyra ime të respektoj vullnetin e popullit “, tha Vuçiq.

Ai tha se, pavarësisht nga çdo gjë, është i gatshëm për të vazhduar bisedimet me presidentin e Kosovës Hashim Thaçi.

Vuçiq tha se i pengojnë zërat individualë nga bashkësia ndërkombëtare kundër korrigjimit të kufijve me argumentin se kjo do të hapte kutinë e Pandorës.

“Ata thonë se janë kundër kufijve dhe askush nuk e di se ku janë. Përveç nëse janë këta kufijtë aktualë të Kosovës së pavarur? Unë u them atyre: ” Ne kurrë nuk do të njohim kufijtë e një Kosove të pavarur”. Çfarë do të bëjmë tani? Ata thonë se ashtu do të hapet kutia e Pandorës”, tha ai.

Kreu i shtetit serb përsëriti se gjithmonë do të bisedojë me të gjithë dhe do të përpiqet të arrijë marrëveshje, por ai nuk duket të jetë në gjendje ta bëjë atë për tri ditë ose tre muaj.