Xhamia në Somali që mbanë emrin e mulla Jakup Hasipit (Foto)

Një xhami e sapondërtuar në kryeqytetin e Somalisë, Mogadishu, mbanë emrin e hoxhës së mirënjohur nga rajoni i Kumanovës, Jakup Asipi.

Përurimin e kësaj xhamie të re e beri zëvendës kryeministri i qeverisë së Turqisë Bekir Bozdagiaven.

Xhamia ka kapacitet per mirepritjen e 450 personave, kurse u ndërtuar me ndihmën e Fondacionit turk IHH.

Per shume vite me radhe, agjencia turke e ndihmes IHH eshte e perkushtuar t;i ndihmoje vendeve te varfera afrikane, ne rastet me te medha me ushqim, medikamente dhe hapje te puseve per uje te pijshem, por edhe ne ndertimin e objekteve islame te adhurimit.

Projektet kryesore të IHH kane kontribuuar edhe ne ndihmën e jetimëve me të cilët bashkëpunon 10 vite të tëra. Vlen të përmendet edhe jetimorja më e madhe në këtë rajon që është hapur nga ky fondacion humanitar.