Kosova anëtarësohet në rrjetin Evropian të Edukimit Profesional

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami po qëndron në një vizitë zyrtare në Stuttgart të Gjermanisë. Ai së bashku me Ministren për Dialog, Edita Tahiri iu përgjigjën ftesës së  Wolfgang Schuster – kryetar i Fondacionit Evropian për Arsim për të qenë pjesë e Interreg “Programi Transnacional i Danubit” – Edu Lab.

Ky projekt i financuar nga Bashkimi Evropian adreson fushat me sfidat më të mëdha sociale si: politikat e tregut të punës, sistemi dhe politikat e edukimit, si dhe ndryshimi demografik dhe migracioni.

Me këtë rast, në prezencë të Ministrit të Drejtësisë dhe Çështjeve Evropiane të Baden, Guido Wolf, ministri Bajrami bëri nënshkrimin e marrëveshjes – “Përkushtimi jonë për zhvillimin e shanseve për të rinjtë”, hap ky që zyrtarisht e bën Kosovën partner të përhershëm në mesin e më shumë se 15 shteteve të tjera evropiane që janë partnerë të këtij projekti.

Programi Transnacional i Danubit ka për synim lidhjen e edukimit me punësim në mënyrë të qëndrueshme. Ky program do të trajtojë drejtpërdrejtë sfidat e përbashkëta dhe nevojat në fushat specifike të politikave ku bashkëpunimi ndërkombëtar pritet të japë rezultate konkrete.