24 qytetet me pagat më të larta në botë

“Deutsche Bank” ka lëshuar javën e kaluar raportin vjetor të „Mapping the world’s prices“, të shpenzimeve për mallra dhe shërbime në qytetet më të mëdha dhe më të fuqishme në botë.

Në këtë shembull janë marrë të gjitha shpenzimet, nga një paketë me koston mesatare për të marrë me qera dy dhoma gjumi të një apartamenti, shkruan albinfo.ch.

24. Edinburg, Britani e Madhe, paga mesatare neto: 2.293 dollarë
23. Ottawa, Kanada – 2,446 dollarë
22. Amsterdam, Holandë – 2.493 dollarë
21. Toronto, Kanada – 2,560 dollarë
20. Paris, Francë – 2.583 dollarë
19. Dublin, Irlandë – 2.603 dollarë
18. Helsinki, Finlandë – 2,620 dollarë
17. Stockholm, Suedi – 2.622 dollarë
16. Frankfurt, Gjermani – 2.626 dollarë
15. Hong-Kong – 2,715 dollarë
14. Oukland, Zelanda e Re – 2.762 dollarë
13. Londra, Britani e Madhe – 2.776 dollarë
12. Tokio, Japonia – 2.897 dollarë
11. Veligton, Zelanda e Re – 2.941 dollarë
10. Copenhagen, Denimarka – 2.958 dollarë
9. Singapore – 3077 dollarë
8. Oslo, Norvegji – 3154 dollarë
7. Melburn, Australi – 3.344 dollarë
6. Sidnej, Australia – 3451 dollarë
5. Çikago, SHBA – 3.622 dollarë
4. New York, SHBA – 4304 dollarë
3. Boston, SHBA – 4,322 dollarë
2. San Francisco, SHBA – 4817 dollarë
1. Cyrih, Zvicra – 5876 dollarë