4 ushqime që janë provuar se shkaktojnë kancer, sipas onkologëve!

Kanceri është konsideruar nga shkencwtarwt si swmundja e shekullit, por kurat kundwr tij ende nuk kanw treguar sukses tw plotw.

Shkaqet e njohura të kancerit përfshijnë:

Faktorë gjenetikë

Faktorët e jetesës si përdorimi i duhanit, dieta dhe aktiviteti fizik

Disa lloje të infeksioneve

Ekspozimet mjedisore ndaj llojeve të ndryshme të kimikateve dhe rrezatimit

Hulumtimet kanë treguar se dieta e dobët dhe jo aktive janë dy faktorë kryesorë që mund të rrisin rrezikun e kancerit të një personi. Lajmi i mirë është ju mund të bëni diçka për këtë.

Përveç heqjes dorë nga duhani, disa nga gjërat më të rëndësishme që mund të bëni për të ulur rrezikun e kancerit janë:

Qendroni në një peshë kostante gjatë gjithë jetës.

Jini aktiv fizikisht në baza të rregullta.

Bëni zgjedhje të shëndetshme të ushqimit me një fokus në ushqimet me bazë bimore.

Provat për këtë janë të konsiderueshme. Fondi Botëror për Kërkimin e Kancerit vlerëson se rreth 20% e të gjithë kancereve të diagnostikuar në SHBA janë të lidhura me yndyrën e trupit, pasivitetin fizik, konsumimin e alkoolit dhe ushqimin e dobët.

Më poshtë po rendisim 4 ushqime që kanë rrisk më të madh për të shkaktuar kancer

1.Sheqernat artificialë

Ëmbëlsuesit e pasur me fruktozë si shurupi nuk janë të mira për shëndetin tuaj. Në vend që të përdorni sheqer të rafinuar ose ëmbëlsira artificiale, mund të provoni alternativa si mjaltë, shurup panje etj.

  1. Mishi i përpunuar ose i kuq

Mishrat e përpunuara si proshuta, sallami kanë kimikate si nitrat natriumi. Gjithashtu, mishi i përpunuar përmban kripë të tepruar, e cila nuk është e mirë për ju.

  1. Salmon i kultivuar

Shumica prej nesh janë të vetëdijshëm për përfitimet shëndetësore të ngrënies së salmonit. Salmoni i egër nuk është aspak i shëndetshëm. Gjithashtu përmban nivele të larta të zhivës.

  1. Ushqime të tymosura

Ushqimet e tymosura janë të shijshme por, në të njëjtën kohë, shumë të dëmshme për trupin. Për më tepër, ato përmbajnë konservues të cilat mund të grumbullohen në trupin tuaj me kalimin e kohës. Kjo mund të shkaktojë dëme në nivel qelizor dhe të çojë në kancer dhe sëmundje të tjera.

Ushqimet e tymosura janë të larta në yndyrë dhe kur gatuhen në temperatura të larta, nitratet konvertohen në nitrite, gjë që është edhe më e dëmshme për trupin. Përpiquni të shmangni ushqimet e tymosura sa më shumë që të jetë e mundur./shije.al /