Argjentina ‘zgjedh’ picën më të mirë të kontinentit

Picajolët dhurojnë një super performancë për jurinë

Picat janë padyshim një nga ushqimet më të preferuara për të gjitha moshat. Nëse një picë është e mirë falenderimi i shkon picajolit.

Kështu në Argjentinë ka një konkurs aspak të zakontë që nderon mjeshtrit e picave dhe ku zgjidhet gjithashtu edhe pica më e mirë. Picajolë nga shumë vende u mblodhën në Buenos Aires për të marrë pjesë në edicionin e dytë të Turneut të Picave Pan Amerikane.

Ata që garojnë në skenë nuk harrojnë të japin edhe një superperformancë për 18 gjyqtarët dhe 30 anëtarët e një jurie e cila zgjedh kuzhinierin më të mirë të picave në Amerikën e Jugut.

Kampionati ka gjithsej 150 konkurrentë nga vende si Meksika, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Kili, Kolumbia, Kuba, Uruguai, Peruja, Paraguai, Haiti, Venezuela dhe Argjentina. Të pranishmit shprehen mjaft të emocionuar për këtë event të veçantë.

“Ishte një ngjarje e organizuar mirë. Argjentinasit kanë shumë për të na mësuar ne brazilianët. Më pëlqeu shumë pjesëmarrja në kampionat, ishte e mrekullueshme, diversiteti i garuesve, gjithçka ishte e mrekullueshme”.

“Kampioni i madh argjentinas” do të përfaqësojë Argjentinën në Kampionatin Botëror të Picave në Parma të Italisë.