“Ata vrasin në veri, ata vrasin në jug”

Halima Abdel-Rahman, një e ve palestineze dhe nënë e katër fëmijëve, tha se nuk do t’i dëgjojë më urdhrat e evakuimit.

Ajo u largua nga shtëpia e saj në Beit Lahia në tetor për në një zonë jashtë Khan Younis, ku po qëndron me të afërmit dhe e cila sapo ka marrë një urdhër evakuimi.

“Jo, nuk do të largohemi. Pushtimi ju thotë të shkoni në këtë zonë, pastaj ata e bombardojnë atë. Realiteti është se asnjë vend nuk është i sigurt në Gaza. Ata vrasin njerëz në veri. Ata vrasin njerëz në jug.”

Banorët thanë se ushtria izraelite lëshoi fletëpalosje duke i urdhëruar ata të lëviznin në jug në Rafah ose në një zonë bregdetare në jugperëndim. “Qyteti Khan Younis është një zonë e rrezikshme luftarake,” shkruan në fletëpalosje.