Dallimi mes krenarisë dhe mendjemadhësisë.

Hoxhë Vladimir Kera

Krenaria është bindja që kemi për vlerat tona superiore, në çfarëdolloj kuptimi.

Mendjemadhësia është dëshira për të nxitur te të tjerët bindjen se ne kemi vlera dhe në përgjithësi është e shoqëruar nga dëshira për të bindur edhe veten mbi këtë fakt.

Pra krenaria është një vlerësim i lartë për vetveten që vjen nga brendësia e njeriut dhe prandaj është e vetvetishme; ndërsa menemadhësia është dëshira për të arritur një vlerësim të tillë së jashtmi.

Prandaj mendjemadhësia na bënë llafazan, kurse krenaria të heshtur.

Nga: Vladimir Kera