Danimarka hap qendra migrantësh jashtë Europës

Parlamenti danez miratoi një ligj që lejon vendin të krijojë qendra azili në vende jashtë Europës, sipas agjencisë së lajmeve Ritzau.

”Migrantët që kërkojnë azil në Danimarkë mund të transportohen në vende të tjera ku ata duhet të presin për rezultatin e aplikimit të tyre”, sipas legjislacionit të ri.

Projektligji u paraqit nga social-demokratët në pushtet dhe kryeministrja Mette Frederiksen dhe gjithashtu mori mbështetje nga partia liberale ”Venstre”.

”Deri më tani, Danimarka ka diskutuar çështjen me Ruandën, Tunizinë, Etiopinë dhe Egjiptin”, sipas gazetës ”Jyllands Posten”.

Sidoqoftë, kontratat me vendet e tjera duhet të miratohen nga parlamenti.

Migrantët e pajisur me azil nuk do të jenë të aftë të udhëtojnë në Danimarkë më vonë.

Në vend të kësaj, ata duhet të qëndrojnë në vendin ku ata kërkuan ose të transferohen në një kamp refugjatësh të OKB.

Agjencia e OKB për refugjatët UNHCR kishte kritikuar më parë planet daneze. /atsh