Detaje nga minimalizmi japonez (Foto)

Minimalizmi po kthehet në diçka gjithmonë e më shumë të rëndësishme në Japoni, ku figura si Marie Kondo, e cila po përhap idenë e saj për të mbajtur sa më pak gjëra në shtëpi, po kthehen në interesante për njerëzit.

Lëvizja e Maries është duke u përhapur me shpejtësi në Japoni, ku ndikimi i budizmit sjell dëshirën për thjeshtësi. Për ta, më pak është më shumë.

Në Japoni disa dhoma janë aq të vogla, sa nuk kanë nevojë për shtrat.

Çfarë mban një minimalist në frigorifer? Jo shumë…

Edhe tualetet janë të thjeshta.

Nuk kishte si të ishte ndryshe.

Disa aksesorë janë të tepërt në lavaman.

Një dritare mund të jetë po aq funksionale sa edhe një mbajtëse.

Çdo gjë ka vendin e saj

Mjafton edhe vetëm një lugë dhe pirun

Edhe dysheku ka vendin e tij

Dhoma e ndenjes është e minimalizuar. Ka vetëm tavolinën dhe karriget si mobilje.

… ndonjëherë s’ka as karrige

Gjithçka ka të bëjë me pasjen e objekteve sa më të thjeshta

…por kjo s’do të thotë që nuk janë të bukura.