Dokumentar shqip – Karburanti

Drejtori Josh Tickell n´a merr me vete për udhëtimin e tij 11 vjeçar rreth botës për të gjetur zgjidhje për varësinë e Amerikës ndaj naftës.

Një ekonomi në rënie, një industri automobilistike e dështuar, papunësia e shfrenuar, një borxh kombëtar dalë jashtë kontrollit, dhe një kërkesë e pangopur për energji peshojnë rëndë mbi të gjithë ne.

Karburanti´na tregon rrugën për të dalë nga kjo rrëmujë që na ka kapluar, duke shpjeguar se si të zëvendësojmë çdo pikë të karburantit që ne e përdorim, ku në të njejtën kohë të hapen vende të gjelbra pune dhe njëkohësisht duke kursyer para..Filmi nuk tregon elemente pesimizmi, por në vend të kësaj na tregon zgjidhje të lehta tashmë brenda mundësive tona.