Erdogan: Le të mbështesim vëllazërinë tonë të përjetshme si komb

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, në llogarinë e tij zyrtare në rrjetet sociale ka përcjellë një mesazh, duke theksuar rëndësinë e 27 dhe 29 majit në demokracinë dhe historinë turke.

“27 maji përfaqëson një moment të dhimbshëm në demokracinë tonë, ndërsa 29 maji përkujton një fitore të rëndësishme me çlirimin e Stambollit. Si komb, ne synojmë ta shndërrojmë 28 majin, që bie midis këtyre dy datave, në një festë ku të mësojmë nga vështirësitë e së kaluarës dhe të krenohemi me triumfet tona”, tha Erdogan.

Në deklaratën e tij, Presidenti Erdogan nënvizoi angazhimin e palëkundur të qeverisë për të përmbushur premtimet e saj dhe theksoi kontributet e tyre të rëndësishme në jetën e 85 milionë qytetarëve të vendit, duke përfshirë projekte të gjera që përfshijnë të gjitha 81 provincat. Ai shprehu besimin në ndjekjen e unifikuar të kombit për “Shekullin Turk” më 28 maj, duke theksuar rrugëtimin e vazhdueshëm drejt një Turqie të fortë dhe të begatë.

Presidenti Erdogan u bëri thirrje të gjithë qytetarëve që kanë prioritet vendin dhe kombin e tyre që t’i bashkohen atij në hapjen e dyerve për një epokë të re për Turqinë. Duke theksuar rëndësinë e unitetit, bashkimit dhe vëllazërisë së përjetshme mes 85 milionë qytetarëve, Erdogan shprehu dëshirën e tij që çdo individ, pavarësisht nga prejardhja, besimet, sektet apo preferencat politike, të marrë pjesë në këtë rrugëtim fisnik.

Presidenti shprehu dëshirën që 28 maji të simbolizojë një fillim të ri dhe ftoi të gjithë të jenë pjesë përbërëse e procesit transformues. Ai e siguroi kombin se zemra dhe krahët e tij janë të hapura për të gjithë anëtarët e vendit, duke theksuar natyrën gjithëpërfshirëse të kësaj përpjekjeje.

Kujtojmë se data 27 Maj 1960 është data e puçit të parë ushtarak në Turqi ndërsa 29 Maji 1453 është data e çlirimit të Stambollit. /mesazhi