Ertugrul në Librin e Rekordeve Guinness

Seriali Turk Ertuğrul hyri në Librin e Rekordeve Guinness si vepra më e mirë dramaturgjike në historinë e dramës ndërkombëtare. Të ardhurat e tij kaluan një miliard dollarë dhe u përkthye në 39 gjuhë në mbarë botën, numri i shikuesve arriti në 3 miliardë shikues përreth botës.
Mesazhi që përcolli seriali është që shteti nuk ngritet vetem me shpatë, por me drejtesi dhe konsolidim te vlerave njerezore. E gjithë kjo pa skena imorale e degjenerim, pra ky eshte arti qe meriton te quhet art.