Facebook ndryshon emrin në Meta

Facebook ka ndryshuar emrin në Meta si pjesë e një ribrendimi të madh.

Kompania, e cila njoftoi ndryshimin në konferencën e saj vjetore të zhvilluesve, tha se do të “përfshinte” më mirë atë që firma bën tani, raporton bbc.

Ai zbuloi gjithashtu planet për metaverse – një botë në internet ku njerëzit mund të luajnë, të punojnë dhe të komunikojnë në një mjedis virtual, shpesh duke përdorur kufje VR.

Ndryshimi i emrit vjen pas një sërë historish negative për Facebook, bazuar në dokumentet e zbuluara nga një ish-punonjës.

Frances Haugen ka akuzuar kompaninë për vendosjen e “fitimeve mbi sigurinë”.

Në vitin 2015, Google ristrukturoi kompaninë e saj duke e quajtur firmën e saj mëmë Alphabet, megjithatë, emri nuk ka arritur.