Festat – Sihariq i shpresës dhe ardhmërisë

Prof.Dr. Rrahman Ferizi

Festat në Kosovën tonë si ndër më optimistët në Evropë, çdoherë kanë sjellë gjak të ri,
shpresë dhe optimizëm për një të ardhme edhe më të ndritur.

Të vetëdijësohemi si shoqëri dhe komb, dhe t’i themi ndal-defetizmit, dembelizmit dhe
degjenerimit. .
Të ju themi gjithë atyre marionetave që flasin shqip e kanë gjak sllav në venat e tyre, të cilët sipas agjendave të porositura të armiqve shekullor, janë duke i fryrë stuhisë pesimiste se; s’ka kurrgjë në këtë vend, s’ka ligj as shtet, s’ka perspektivë, s’ka punë as jetë?

Andaj, të kontribuojmë çdonjëri me të gjitha mundësitë, të ndalim këtë kontaminim; ideor,
shpirtëror, nacional e patriotik.
– të mbjellim punën, shpresën dhe optimizmin në këtë vend.
– të projektojmë atdheun tonë në kokë që të realizohet në tokë.
– të bëjmë më të mirën e mundshme, për hatër të Zotit si dhe për hir të së ardhmes së
fëmijëve tanë.

Forca dhe shpresa Shype!
Urime, kjo festë e sakrificës, si shembull për reflektim dhe flijim për të mirën e
atdheut!

Prof.Dr. Rrahman Ferizi