G20: Thyhet bllokada mbi ndryshimet klimatike

Bllokada mbi ndryshimet klimatike në mes të SHBA dhe kombeve tjera në Samitin e G20 duket se është thyer.

BBC mëson se është arritur një kompromis final në përmbyllje të tekstit të deklaratës në ditën e dytë në takimin në Hamburg, transmeton Klan Kosova.

Sipas zyrtarëve të BE-së, teksti është pranuar nga presidenti amerikan Donald Trump pas tërheqjes nga marrëveshja e Parisit për klimën pa bllokuar angazhimin e vendeve tjera.

Kjo ka ardhur pas natës së dytë të protestave të dhunshme në Hamburg.