Gjendja shëndetësore e Presidentit palestinez Mahmoud Abbas është e mirë

(FILES) A file photo taken on August 18, 2020 shows president Mahmoud Abbas gesturing during a meeting of the Palestinian leadership to discuss the United Arab Emirates' deal with Israel to normalise relations, in Ramallah in the Israeli-occupied West Bank. - Abbas was on March 5, 2021, headed to Germany for "medical tests", sources within his office told AFP, less than two months before the first Palestinian polls in 15 years. The 86-year-old Abbas left the presidential compound in Ramallah in the occupied West Bank via helicopter for Jordan, from where he was to fly to Germany for tests before returning on Thursday, said the sources, who requested anonymity pending an official announcement. (Photo by MOHAMAD TOROKMAN / POOL / AFP)

Bëhet e ditur se Presidenti palestinez Mahmoud Abbas, i cili iu nënshtrua një kontrolli mjekësor në Gjermani, është në gjendje të mirë.

Agjencia zyrtare palestineze “WAFA” njoftoi se kontrolli shëndetësor i Presidentit Abbas në Gjermani ka përfunduar.

Rezultatet nuk treguan ndonjë gjendje negative, ndërsa Presidenti Abas është mirë me shëndet. Bëhet e ditur se Abbas do të kthehet nesër në Palestinë.

Dy helikopterë të forcave të armatosura jordaneze zbarkuan në qytetin e okupuar të Ramallahut në Bregun Perëndimor në 5 prill për të marrë Presidentin palestinez Mahmoud Abbas.

Abbas, për të cilin ishte planifikuar t’i nënshtrohej testeve të zakonshme shëndetësore jashtë vendit, ka kaluar nga Jordania në Gjermani.

Abbas, 85-vjeç, më parë kishte kaluar disa kontrolle në spitalet në Bregun Perëndimor të okupuar dhe kryeqytetin e Jordanisë, Aman. /trt