Hiqet homologimi për veturat që vijnë në Kosovë nga shtetet e BE-së, Zvicra dhe Norvegjia

Qytetarët e Kosovës do ta kenë më të lehtë të blejnë vetura jashtë vendit nga sot.

Kjo për arsye se në Komisionin për Infrastrukturë ka kaluar projektligji që heq detyrimin për homologim të veturave të reja dhe të përdorura që vijnë nga shtetet e BE-së, shkruan lajmi.net.

Këtë e ka bërë të ditur deputeti i Lëvizjes Vetëvendosje, Hekuran Murati.

Ky është postimi i tij: Në Komisionin për Infrastrukturë, sapo kaloi projektligji për ndryshim/plotësimin e Ligjit për Automjete, që heq detyrimin për homologim të veturave të reja dhe të përdorura që vijnë nga shtetet e BE-së, Zvicrra dhe Norvegjia.Falenderoj të gjithë anëtarët e Komisionit që i dhanë mbështetjen këtij ndryshimi, dhe shpresoj që së shpejti ky projektligj të marrë mbështetjen edhe në seancë plenare.Vullneti i qytetarëve nënshkrues të peticionit po zbatohet!.