Hoxha: Serbia nuk ka të drejtë t’i arrestojë qytetarët e Kosovës

Ministrja e Drejtësisë Dhurata Hoxha, ka thënë se kjo ministri e ka rolin e kufizuar dhe nuk kanë asnjë përgjegjësi qoftë edhe për ndonjë informatë lidhur me Gjykatën Speciale.

“Ministria e Drejtësisë, nuk e ka asnjë mandat, mirëpo unë besojë në pastëritnë e luftës së UÇK-së, asnjë gjykatë nuk ka arritë ta njollosë luftën as Gjykata Special nuk do të ketë mundësi ta njollosë”, ka thënë ministrja Hoxha në emisionin “Argument Plus”.

E sa i përket ndalimit të liderit të AAK-së Ramush Haradinaj në Francë, Dhurata Hoxha, ka deklaruar se Ministria e Drejtësisë bashkëpunon me depertamentin ndërkombëtar përmes zyrës së INTERPOL-it.

“Ne kemi bërë kërkesë për pastrimin apo largimin e emrave nga lista e fletarresteve serbe. Serbia nuk ka të drejtë t’i arrestojë qytetarët e Kosovës”, ka thënë ajo.