Ish-ushtari serb: Me eshtrat e shqiptarëve janë shtruar rrugët (Video)

Një ish-ushtar serb në periudhën e luftës së viteve 1998-99 në Kosovë, sjell për të parën herë rrëfimin ekskluziv për mënyrën se si shqiptarët vriteshin në kova të mbushura me acid.

Lufta e Kosovës, e cila filloi në 28 shkurt të vitit 1998, la mbi 10 mijë të persona të vrarë si dhe u shënuan shumë dëme materiale nga ushtria paramilitare dhe militare serbe. E për këto krime lufte kurrë nuk u dënua asnjë serb.

Për vrasjet e shqiptarëve kanë kryer analiza edhe patologët e huaj, të cilët kanë treguar për vrasjet e serbëve ndaj shqiptarëve, të kryera në disa masakra të Kosovës, por asnjëherë s’është raportuar kaq detajisht si në rrëfimin ekskluziv të ish-ushtarit serb për “Parrotlla”.

Ish ushtari serb, rrëfen për metodat e vrasjes së shqiptarëve me urdhra të eprorëve të tyre.

Ai flet për mizoritë e tyre të kryera ndaj popullatës së pafajshme shqiptare në Kosovë.

Rrëfimin e nisë me informacionin se ekziston një varr masiv në Novi Pazar, ku thotë se aty janë varrosur 20 deri në 30 persona civilë.

Ai thotë që këto nuk do të mund të zbulohen kurrë, sepse me eshtrat e tyre janë shtruar rrugët.

“I kanë vendosur njerëzit aty në acid dhe vetëm eshtrat u kanë mbetur. Këto eshtra i kanë thy me gurë dhe i kanë bërë material për me shtru rrugë. Këtë kurrë askush nuk e ka thënë”, deklaron ish-ushtari serb për “Parrotlla”.