Ja si do të jenë aeroplanët pas 50 vitesh (Foto)

Nëse udhëtarët në kohë nga viti 1968 do ta gjenin veten në një aeroport sot, do të shihnin shumë ndryshime që do ti i befasonin. Por aeroplanët do të dukeshin tërësisht njësoj.

Ndërsa ka pasur përmirësime të mëdha në materiale, motorë dhe avionikë – duke kulmuar në atë që viti 2017 të shpallej viti më i sigurt në historinë e aviacionit – avionët komercialë mbeten strukturalisht të ngjashëm me ato të viteve 1960.

Në fakt, Boeing 737, një nga avionët më të shitur ndonjëherë në versionet e shumta të saj të njëpasnjëshme, fluturoi për herë të parë në vitin 1967.

Por çfarë mund të duket udhëtimi ajror 50 vjet më pas? Këto fotografi ju japin një ide.

Zunum's hybrid-electric aircraft promises air travel that is almost door-to-door. Boeing's Blended Wing Body Airlifter is a radical design in which the plane's body and wing merge into one fluid unit.Boom: A supersonic concept but at lower costs than the Concorde.