Katari bën thirrje për hetim ndërkombëtar për “krimet izraelite”

Kryeministri i Katarit po bën thirrje për një “hetim ndërkombëtar të menjëhershëm, gjithëpërfshirës dhe të paanshëm” për ato që ai i quajti “krimet izraelite në Gaza”.

Sheikh Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani i tha Al Jazeeras se Katari do të vazhdojë përpjekjet e tij drejt lehtësimit të një armëpushimi tjetër dhe arritjes së një armëpushimi të përhershëm.

Një armëpushim njëjavor Izrael-Hamas – i ndërmjetësuar nga Katari me mbështetjen e Egjiptit dhe Shteteve të Bashkuara – çoi në lirimin e 80 robërve izraelitë në këmbim të 240 të burgosurve palestinezë. /mesazhi