Këshilla për largimin e veseve

Problemi me veset është se ato shpesh shëndërrohen në forcë zakoni.

Ne jemi mësuar sesi na ndikojnë jetet tona, e megjithatë e kemi vështirë të heqim dorë nga këto vese.

Ja disa këshilla se si të hiqni dorë nga veset e këqija:

Identifikoni shkaktarët

Të identifikoni se cilët janë shkaktarët e veseve të vjetra është mënyra më e mirë që të hiqni dorë dhe gjithashtu të çon lehtësisht në përdorimin e zakoneve të reja.

Rekrutoni mbështetës

Duhet t’i kërkoni kujtdo që mund të jetë mbështetje, shokëve, familjarëve, kolegëve, që të mund t’ju inkurajojë për të ndryshuar zakonet e këqija.

 

Jini të mirë me veten

Duhet të jeni të mirë me veten kur mendoni rreth dështimeve. Mos e vrisni mendjen dhe të fajsoni veten.

Përfshini me vete një partner

Keni nevojë të vendosni edhe dikë tjetër në qëllimet tuaja, për të bërë të njëjtën gjë, është shumë e dobishme.

Kështu ju do të inkurajoheshit nga njëri-tjetri.

Energjitë dhe niveli i gjumit ka shumë rëndësi

Nëse keni marrë vendim që të ndryshoni zakonet e këqija me zakone të shëndetshme, dhe nëse ju keni problem me gjumin dhe energjitë, dijeni se kjo gjë mund të bëhet e pakapërcyeshme./Mesazhi/