Kështu përfitohet xhami (Video)

Sigurisht qe per shume nga ne eshte elementi qe na shoqeron ne ambiente te shtepise dhe punes, por mbase shume pak dime se si krijohet Qelqi.

Ky eshte procesi i gjate i perpunimit te qelqit, i shpjeguar mjaft qarte ne videon e mesiperme.

Qelqi apo xhami arrihet nga shkrirja e disa mineraleve në temperatura shumë të larta. Silica në formën e rërës është përbërësi kryesor. Ky element kombinohet me hirin e sodes dhe gëlqeren e shkrirë, dhe perzihen në një furrë në temperaturë prej 1700 ° C. Materialet të tjera zakonisht shtohen për të prodhuar ngjyra dhe dizajne të ndryshme te xhamit. /MESAZHI/