Këto pesë bimë ju ndihmojnë që të forconi ndjeshëm kujtesën

Mungesa e balancës me veten, pajisjet elektronike që kemi çdo ditë në përdorim, ankthi, të gjithë këto janë faktorë që “kërcënojnë” seriozisht nivelin tuaj të përqëndrimit dhe kujtesës.

Vitet e fundit, veçanërisht për shkak të hiper-lidhjes sociale aftësia për t’u fokusuar në diçka është ulur ndjeshëm. A ka zgjidhje? Sigurisht! Nëse e kuptoni se problemet tuaja fokusohen tek një varësi apo gjendje depresive dhe kjo manifestohet me sjellje të ndryshme, është e përshtatshme që të kontaktoni një terapist.

Nëse episodet e vështirësisë së përqendrimit janë sporadike, mund ta ndihmoni veten me një ilaç natyral. Le të shohim pesë bimët e dobishme që ndihmojnë në këtë drejtim!

Xhinsengu korean

Bimë shumëvjeçare, e konsideruar si një pikë e shkëlqyeshme referimi kundër vështirësive të përqendrimit dhe lodhjes kronike. Ajo gjithashtu është një ilaç i shkëlqyer natyral për të përmirësuar kujtesën. Një studim interesant në këtë drejtim është ai i vitit 2015-të, i kryer nga një ekip shkencor aktiv në Shkollën e Mjekësisë të Universitetit Ewha Womans në Seul (Kore). Studiuesit në fjalë kanë ekzaminuar efektet e administrimit të xhinsengut korean në mekanizmat mnemonik të disa minjve laboratorikë të moshuar, duke sjellë në dritë disa efekte të shkëlqyera antioksiduese të lidhura drejtpërdrejt me një rënie të ulët të kujtesës.

Guarana

Për shkak të përmbajtjes së kafeinës, guarana konsiderohet një pikë e shkëlqyer referimi kur bëhet fjalë për përmirësimin e natyrshëm të përqendrimit dhe kujtesës, shkruan class. Për të mos harruar është gjithashtu se, falë pranisë së taninave dhe proteinave bimore, kafeina thithet më ngadalë nga trupi dhe kjo ka pasoja pozitive në lidhje me tolerancën nga trupi.

Mentja

Për të qenë të saktë, vaji apo ekstrakti përbërës thelbësor i kësaj bime është një ilaç i shkëlqyeshëm natyror që ndihmon në përqendrimin tuaj. Ai karakterizohet nga vetitë tonike për mendjen dhe ndihmon shumë në luftimin e ndjenjave të lodhjes.

Trëndafili i egër

E karakterizuar nga prania e një sasie të shkëlqyeshme të vitaminës C, trëndafili i egër konsiderohet një nga mjetet më të mira natyrore për përmirësimin e përqendrimit. Kjo bimë, e cila është specia më e zakonshme e trëndafilave të egër në botë, karakterizohet gjithashtu nga një veprim i mrekullueshëm antastenik mbi organizmin.

Çaji jeshil

Kur bëhet fjalë për aleatët natyrorë të kujtesës dhe përqendrimit, është e pamundur të mos përmendim çajin jeshil. Karakterizohet nga prania e substancave të shumta antioksiduese, gjithashtu ka veprim mbrojtës kundër disa neurotransmetuesve, veçanërisht dopaminës dhe epinefrinës. Për më tepër, falë pranisë së aminoacideve L-theanine, është në gjendje të stimulojë aktivitetin dhe efikasitetin e qelizave të trurit, duke përmirësuar kohën e reagimit të trurit të njeriut.