Kina etiketon lojërat online si “drogë elektronike”

Attendees wait in line at the Cyberpunk 2077 booth during the opening day of E3, the annual video games expo revealing the latest in gaming software and hardware in Los Angeles, California, U.S., June 11, 2019. REUTERS/Mike Blake - RC1B2590EB00

Aksionet e Tencent dhe NetEase ranë me 10% në bursën e Hong Kongut. Investitorët i tremben një goditjeje nga autoritetet Kineze.

Aksionet e dy kompanive më të mëdha në vend të lojërave online ranë me shpejtësi ditën e Marte pasi media shtetërore i quajti ato “drogë elektronike.”

Aksionet e Tencent dhe NetEase ranë me 10% në bursën e Hong Kongut. Investitorët i tremben një goditjeje nga autoritetet Kineze.

Në muajt e fundit shteti ka ndërmarrë një seri masash për të shtuar kontrollin mbi teknologjinë. Një artikull i publikuar nga media shtetërore Economic Information Daily thoshte se shumica e adoleshentëve kishin krijuar varësi ndaj lojërave online të cilat tashmë kishin impakt negative mbi ta. Media është një filial i agjencisë shtetërore Xinhua.

Në artikull përmendoj loja shumë popullore e Tencent Honor of Kings duke thënë se studentët po e luanin deri në 8 orë në ditë. Vetë Tencent është shprehur se ka implementuar masa të reja për të reduktuar aksesin e fëmijëve në këtë lojë.

Mendohet se është një lëvizje për të reduktuar peshën e madhe që Tencent ka. Ky i fundit kontrollon 80% të të drejtave ekskluzive të muzikës. /PCWorld Albanian