LG nuk dëshiron të lansojë smartphone të rinj çdo vit

LG dëshiron të thyejë ciklin vjetor dhe do të lansojë telefona të mençur të rinj kur ata janë të nevojshme.

Kompania elektronike koreane e Koresë së Jugut LG nuk dëshiron të publikojë një smartphone të ri çdo vit. Konfirmoi CEO i LG Electronics Cho Seong-jin gjatë një konference shtypi në CES. “Ne do të zbulojmë smartphone të rinj kur ato janë të nevojshme, por ne nuk do të lëshojmë asnjë pajisje të re, sepse kështu po bëjnë edhe konkurrentët tanë”, tha Cho. Në vend të kësaj, ai dëshiron të ofrojë pajisje të bazuara në modelet ekzistuese që janë adaptuar pak. “Ne kemi gjetur se është më mirë të kemi një platformë të mirë për një kohë më të gjatë. Përveç kësaj, ka shqetësime në rritje për furnizimin me litium”.

LG zakonisht liron serinë e vet të G-Series në të njëjtën kohë me konkurrentin e Samsung. Këtë vit, megjithatë, thuhet se nuk ka gjasa që një model i ri i lartë do të paraqitet në Kongresin Mobilor Botëror në Barcelonë. Një LG G7 ose V40 ende mund të vazhdojnë më vonë këtë vit.