Lindshmëria e ulët në Serbi, thirrja dëshpëruese e Irinejt: Lindni sa më shumë

Patriarku serb, Irinej i ka bërë thirrje grave në Serbi që të lindin sa më shumë.

Sipas tij, kjo nuk është detyrë, por nder i madh.

Në fjalimin e tij para Tempullit të Shpëtimtarit të Shenjtë, ai ftoi nënat të lindin duke përmbushur sipas tij, urdhërat e perëndisë për botën, transmeton lajmi.net.

“Duke qenë bashkëpunëtor i perëndisë në krijimin dhe lindjen e jetëve të reja, është nder i madh. Qofshi frytdhënës, shumohuni dhe mbusheni tokën”, tha Patriarku.

Ndryshe, në Serbi viteve të fundit lindshmëria ka qenë më e ulëta që ka ekzistuar ndonjëherë.