Maqedonia jonë nuk është si ajo ku jetojnë funksionarët shqiptarë!

Kim Mehmeti

Maqedonia jonë nuk është si ajo ku jetojnë funksionarët shqiptarë, të cilët nuk presin as në semafor as kur e kalojnë kufirin.
Maqedonia jonë është kjo ku pritet me orë të tëra që t’i kalosh kufijtë shqiptaro-shqiptarë, si për shembull atë në Bllacë.
Maqedonia jonë është kjo ku pak kilometra pasi kalon kufirin e Bllacës, duhet të presësh radhë që ta kalosh tunelin përgjatë rrugës që të shpie drejt Shkupit.
Maqedonia jonë nuk është si ajo e funksionarëve shqiptarë, pra si ajo që i ngjanë lopës të cilën ne e ushqejmë e ata e mjelin.
Maqedonia jonë është ‘tunel’ i mbyllur, si ai në rrugën që çon drejtë vendkalimit kufitarë Bllacë.
Pra në Maqedoninë tonë kalohet nëpër tunele e rrugë që mbyllen kur vijnë mërgimtarët tanë dhe gjatë sezonit të pushimeve verore!?
Në Maqedoninë ku jetojmë ne, e të cilën nuk e njohin funksionarët tanë, aq shpesh bie sistemi elektronik në vendkalimet kufitare shqiptaro-shqiptare, sa bëhet kolon edhe nga një makinë e vetme.

Nga: Kim Mehmeti