Mbërrin në Kosovë edhe një kontigjent i KFOR-it turk

NATO ka informuar se kontingjenti në fjalë është turk dhe se ka mbërritur në Kosovë si pjesë e misionit të KFOR-it.

Ky kontingjent do të zëvendësojë një njësi të trupave italiane të dislokuara më parë, si pjesë e Forcave Rezervë të caktuar në KFOR.

“Dislokimi i kontingjentit turk pasqyron përkushtimin e palëkundur të KFOR-it për të vazhduar të ofrojë një mjedis të sigurt dhe të sigurt për të mirën e të gjitha komuniteteve që jetojnë në Kosovë dhe lirinë e lëvizjes, në çdo kohë dhe në mënyrë të paanshme, në përputhje me mandatin e tij të OKB-së bazuar në Rezoluta 1244 e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara, e vitit 1999. Është gjithashtu një tjetër demonstrim konkret i angazhimit të vazhdueshëm të NATO-s drejt sigurisë së qëndrueshme në Kosovë dhe stabilitetit në të gjithë Ballkanin Perëndimor” thuhet në njoftimin e NATO-s.